Philips Hue compatible

LEDISSIMO MULTI SMART Philips Hue kompatibilis termékek

A kompatibilis termékek felprogramozása és vezérlése megegyezik a más Philips Hue rendszerben működő eszközökkel. A Hue kompatibilis eszközök vezérlése megoldható Philips Hue applikációval, Philips Hue eszközökhöz alkalmas távirányítóval, illetve hangvezérléssel is Amazon Echo vagy Google Home termékekkel. 

A Philips Hue kompatibilis termékek vezérléséhez minden esetben szükség van egy központi egységre, a Philips Hue Bridge-re.

Philips Hue applikáció

A Philips Hue kompatibilis termékek vezérléséhez szükség van a Philips Hue applikációra. A Philips Hue applikáció letölthető a Google Play Áruházból Androidra és az Apple App Store -ból iOS okos eszközökre:

A.IDE kattintva

B. Alternatív megoldásként érdemes beolvasni a Philips Hue APP QR -kódját innen: 

Philips-Hue-applikacio

Philips Hue applikáció használata

Felprogramozás:

A Philips Hue bridge csatlakoztatását követően:

  1. Áram alá kell helyezni a fényforrást*

  2. A Philips Hue applikációban Device menüpont alatt rá kell kattintani a + new device menüpontra

  3. Ha a  csatlakoztatott fényforrás pulzál, akkor felprogramozható módba került

  4. Az applikáció automatikusan 1-2 perc alatt megtalálja az új fényforrást és hozzá is adja a többi eszközhöz
     

*Első bekapcsolásnál az eszköz világítani fog, ha ezt követően nem pulzál, akkor a vezérlőt érdemes megnyomni a gombot, hogy elinduljon a kapcsolat keresés az applikációval.

Amennyiben nem rendelkezel Philips Hue rendszerrel (Philips Hue Bridge-el), úgy a kompatibilis termékekhez adott vezérlő TUYA applikáción keresztül is működik. A hangvezérléshez azonban egy Zigbee Gateway Box-ra is szükség van.

Alkalmazás használata:

A csatlakoztatott fényforrás egyénileg elnevezhető és csoportokhoz is adható. A csoportok a főoldalon belül egyszerre ki és bekapcsolhatóak, illetve csökkenthető a fényerejük.

Eszköz funkciók:

-Színkeverés, több mint 16 millió színből

- Fehér színhőmérséklet állítása a hideg fehértől, a természetesen fehéren át egészen a meleg fehér fényig

- Fehér és színes fényerő szabályozása

A színkeverő körön belül, ha több csatlakoztatott eszköz is bekapcsolt állapotban van, akkor jelzésként szintúgy megjelennek. Ezek egy felületen belül egyszerre állíthatóak, különböző színűre és színhőmérsékletre.

Philips-Hue-szinkeveres

Több hangulatvilágítás közül is lehet választani. Ilyenkor a szobában lévő eszközök egyszerre változtatják színeiket, fényeiket és színhőmérsékletüket a módnak megfelelően. 

Választható egyedi mód beállítása is, a ’’+’’ jellel. Ebben az esetben a lámpák fényerejét, színhőmérsékletét és színét egyedileg adhatjuk meg. 

Ha egyik eszközt nem szeretnénk, hogy világítson, akkor elég csak a fényerejét 0%-ra csökkenteni vagy ki is kapcsolhatjuk.  

Philips-Hue-mod-beallitas

Hangvezérlés

Az Apple HomeKit, az Amazon Alexa vagy a Google Assistant segítségével az intelligens fények hangvezérléssel is irányíthatóak. Az egyszerű hangparancsok lehetővé teszik a fények ki-és bekapcsolását, fényerejének módosítását és színének megváltoztatását.